Cv ketel huren checklist

Het dagelijkse levensonderhoud is een kostbare aangelegenheid. De techniek staat niet stil en technische apparatuur wordt dan ook in snel tempo duurder in de aanschaf. Voor jou als huizenbezitter is het zaak dat je apparatuur in je huis hebt staan die klaar is voor de toekomst. Een cv ketel die verouderd is, is een regelrechte kostenpost. Een moderne cv ketel is doorgaans te duur om in één keer te kunnen betalen. Het is om die reden dat steeds meer mensen een cv ketel gaan huren. We hebben voor jou gekeken naar belangrijke zaken die je in de gaten moet houden wanneer je een cv ketel gaat huren.

  • Kijk naar het totaalplaatje. Ga je een cv ketel huren, dan is het goed om van tevoren te kijken naar het totaalplaatje wanneer het aankomt op de kosten. Je wil natuurlijk een voordelige cv ketel huren met een hoog rendement. Wanneer je een cv ketel gaat huren krijg je te maken met een huurprijs per maand. Kijk van tevoren goed naar de huurprijs per maand en bereken hoeveel maanden je de ketel gaat huren. Hoeveel ben je kwijt voor de huur van de cv ketel? Wanneer het antwoord vele malen hoger is dan de prijs van de cv ketel zelf is het wellicht goed om te bedenken of je de cv ketel toch niet beter gewoon kan kopen.
  • Waar ga je de cv ketel huren. Een cv ketel kan je op meerdere plekken huren. Je kan natuurlijk kijken binnen je eigen netwerk. Je kan informeren of je energieleverancier wellicht cv ketels verhuurt. Kijk daarnaast ook bij bijvoorbeeld belangenverenigingen voor woningeigenaren. Die doen vaak ook zaken met een cv ketel verhuurbedrijf. Goed kijken en vergelijken kan dus helemaal geen kwaad. Je kan ook offertes opvragen bij meerdere leveranciers voordat je een keuze maakt voor een cv ketel verhuurder.
  • Hoe lang ga je de cv ketel huren. Ga je een cv ketel huren als tussenoplossing tot je naar een ander huis toe kan, dan moet je kijken naar de looptijd van het huurcontract. Een huurcontract wat 10 jaar loopt is in dat geval niet heel praktisch aangezien je de nieuwe koper van je woning met een lopend huurcontract van jouw cv ketel opzadelt. Een huurcontract wat slechts een jaar loopt is wellicht per maand wat duurder, maar je zadelt de nieuwe koper van je huis nergens mee op. Die mag zelf bepalen welk cv ketel hij in het huis laat plaatsen.
  • Kijk naar voordeelacties. Vandaag de dag doen energieleveranciers er alles aan om jou als klant voor hun zaak te winnen. Ze zullen je dan ook allemaal cadeaus aanbieden om jou als klant te krijgen. Er zijn energiebedrijven en verhuurders die bijvoorbeeld een cadeaucheque van een paar honderd euro te besteden bij een bepaalde winkel geven als je klant wordt. Kijk in dat geval goed of het geen sigaar uit eigen doos is. Een ander verhuurbedrijf van cv ketels vraagt geeft wellicht geen cadeautjes weg, maar berekent wel een lagere huurprijs. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat.
  • Een totaalpakket kan voordeliger zijn. Je kan natuurlijk bij een energieleverancier meerdere zaken afnemen. Je neemt dan bijvoorbeeld energie af bij hun, en tegelijkertijd huur je een cv ketel bij ze. Je zou in zo’n geval een korting kunnen krijgen omdat je meerdere producten tegelijk afneemt. Bovendien is het wel zo overzichtelijk voor jou om slechts één rekening per maand te krijgen waar alles bij elkaar op staat.
  • Welk merk cv ketel ga je huren. Kijk van tevoren goed welk merk cv ketel je wil gaan huren. Er zijn merken die een eigen verhuurservice hebben waardoor je minder betaalt voor de huur van je cv ketel. Je weet dan bovendien dat de cv ketel die je huurt goed wordt onderhouden door een gespecialiseerde onderhoudsmedewerker.
  • Welk onderhoudspakket zit er bij de cv ketel. Kijk goed welk onderhoudspakket er bij de cv ketel zit die je gaat huren. Een onderhoudspakket wat inhoudt dat je eens per twee jaar een onderhoudsbeurt krijgt bij je cv ketel is goedkoper dan een onderhoudspakket wat inhoudt dat je ketel ieder jaar wordt gecontroleerd. Ook het vergoeden van de onderdelen van de cv ketel reparatie is een belangrijk onderdeel van het onderhoudspakket. Kijk goed waar je voor betaalt voordat je tekent.
  • Welk comfort wil je huren. Cv ketels heb je in meerdere comfort waarden. Je hebt de solo ketel die je combineert met één of meerdere boilers in je huis. Dit is een goedkopere ketel met een laag comfort. Wil je een ketel hebben die in staat is om warm tapwater te leveren op meerdere punten in je huis en die daarnaast gelijktijdig voor een warme douche en een warme radiator kan zorgen, dan spreek je over een cv ketel met een hoog comfort. Deze ketel is een kostbaarder apparaat, wat je dan ook terug ziet in de huur van de cv ketel.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de kosten van het huren van een cv ketel door offertes op te vragen. Dit is de belangrijkste check om te kijken of je niet teveel betaalt. Met één muisklik op onderstaande button vraag je direct meerdere vrijblijvende offertes op. Het vergelijken van deze offertes kan je een voordeel tot wel 30 procent opleveren.