Cv ketel huren essent

De cv ketel is het kloppende hart van je huis. Een cv ketel zorgt ervoor dat je op iedere plek in je huis warm tapwater hebt. Bovendien kan je gebruik maken van radiatoren voor de verwarming van je huis dankzij de cv ketel. Een cv ketel in je huis heeft een bepaalde levensduur. Die hangt af van het merk van de cv ketel, maar hij ligt ergens tussen de 14 en 15 jaar. Gaat je cv ketel kapot en is deze niet meer te repareren, dan is het een goed idee om een cv ketel te huren. We keken bij Essent naar de mogelijkheden om een cv ketel te huren.

Nooit meer in de kou voor een euro per dag

Ga je een cv ketel huren in plaats van kopen, dan kom je uit op een huurcontract. Je huurt voor een bepaalde of onbepaalde tijd een cv ketel. Deze wordt bij jou geïnstalleerd door een erkend installatiebedrijf. We keken naar de kosten van het huren van een  cv ketel bij Essent.

 

Welk product of dienst wilt u afnemen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Huur van een cv ketel Per maand Vanaf 30 euro
Extraatje bij huur en installatie van een cv ketel Eenmalig Slimme thermostaat ter waarde van 150 euro bij installatie cv ketel

 

 • Als je handig bent aangelegd. Hoe handig je ook bent aangelegd; een cv ketel installeren kan je het beste aan een erkende installateur overlaten. Je zou wel een aantal zaken kunnen voorbereiden voor de installateur waardoor deze voordeliger kan werken. Zo kan je bijvoorbeeld de oude cv ketel vast weghalen en afvoeren. Dit scheelt de installateur werk en dat zie je terug op de factuur.
 • Als je niet handig bent aangelegd. Ben jij niet handig aangelegd, dan kan je het installeren van een cv ketel het beste helemaal overlaten aan de installateur. Deze zal de volledige klus voor je uitvoeren. De prijs van de installatie zit vaak all-in bij de prijs van de huur van de cv ketel.
 • Als je een beetje handig bent aangelegd. Ben jij een beetje handig aangelegd, dan zou je de ruimte rondom de cv ketel vast vrij kunnen maken zodat de installateur gelijk aan de slag kan gaan. Dit scheelt toch al snel tussen een half uur en een uur werk voor de installateur. Dat prijsverschil zie je terug op de factuur.

Hoe is het prijskaartje van huren bij essent samengesteld

Hoeveel jij betaalt voor het huren van een cv ketel bij essent bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

 • Keuze 1: Wat voor cv ketel huur je. Ga je een cv ketel huren, dan heb je nogal wat keuze. Je kan kiezen uit meerdere modellen. Het ene model is een stuk duurder dan het andere model. De solo ketel is de goedkoopste variant. Deze wordt gebruikt in huishoudens waar al een boiler in de keuken en badkamer aanwezig is. Die apparaten houden het water op hoge temperatuur waardoor de cv ketel dat niet meer hoeft te doen.
  Je kan echter ook kiezen voor een HR ketel of een HRe ketel. Die laatste zorgt zelfs voor een deel elektriciteit bij het verwarmen van tapwater of bij het verwarmen van de radiatoren. Dit model is het meest rendabele, maar tegelijkertijd ook het duurste.
 • Keuze 2: Welk merk cv ketel huur je. Essent verhuurt meerdere merken cv ketels. Het ene merk heeft specifiekere energiebesparende kenmerken dan het andere merk. Je betaalt daar echter ook voor. Het merk cv ketel is dan ook voor een deel bepalend voor de prijs per maand.
 • Keuze 3: Welk vermogen huur je. Cv ketels leveren verschillende vermogens. Bij het bepalen van het juiste vermogen wordt gekeken naar de afmeting van je huis. Heb je een groot huis, dan heb je een ruim vermogen cv ketel nodig. Heb je een klein huis, dan mag het vermogen wat minder zijn. Een vermogen wordt altijd in kW aangegeven.
 • Keuze 4: Hoe is je gezin samengesteld. Ben je alleenstaand of met twee personen in je huis, dan hoeft je cv ketel minder hard te werken dan wanneer je met een gezin met kinderen woont. De afmeting van je gezin bepaalt voor een deel wat de cv ketel moet kunnen presteren en wat het bijbehorende kostenplaatje is.
 • Keuze 5: Hoe zuinig wil je dat een ketel is. De techniek staat niet stil. Ieder jaar komen producenten met een cv ketel die een betere milieu prestatie levert. Jij wil natuurlijk geen cent teveel betalen aan je energiebedrijf. Daarom kan je kiezen voor de meest zuinige cv ketel . Je betaalt dan echter wel wat meer per maand. Dit verdien je weer terug op je energierekening.

Praktische bespaartips

 • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de huur van een cv ketel door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag je direct meerdere offertes op die je op je gemak kan vergelijken. Het vergelijken van deze offertes kan je een voordeel tot wel 30 procent opleveren.