Cv ketel huren Feenstra

Je cv ketel is een heel belangrijk onderdeel van je huis. Het is als het ware het kloppende hart van je woning. Zo’n cv ketel is gebouwd met een bepaalde levensduur. Die ligt doorgaans ergens tussen den 12 en 15 jaar. Na die periode is je cv ketel toe aan vervanging. Dat is maar goed ook, want de techniek staat niet stil. Een nieuwe cv ketel zal je een behoorlijke besparing op je maandelijkse energievoorschot opleveren. We keken bij Feenstra naar de kosten van het huren van een cv ketel.

Waarom zijn er zoveel prijzen bij het huren bij Feenstra

Feenstra is zo’n beetje de grootste leverancier in ons land wanneer het aankomt op cv ketels. Het is een organisatie die dan ook samenwerkt met talloze organisaties. Je mag dan denken aan woningcorporaties, maar je mag ook denken aan bijvoorbeeld de Vereniging Eigen Huis. Iedere organisatie heeft zijn eigen afspraken gemaakt met Feenstra. Het is dan ook goed om in de gaten te houden hoeveel je betaalt bij Feenstra voor het huren van een cv ketel in een aantal gevallen.

Hoeveel kost het huren van een cv ketel bij Feenstra

Een cv ketel huren bij Feenstra brengt een bepaald kostenplaatje met zich mee. We hebben voor je gekeken naar de kosten van deze huur.

 

Welk product of dienst wil je afnemen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Huur van een cv ketel, inclusief installatie, arbeidsloon, materiaal, BTW en onderhoudscontract Per maand Vanaf 22 euro per maand
Onderhoud van de cv ketel op basis van éénjaarlijks onderhoud Per jaar Vanaf 25 euro

 

  • Als je handig bent. Ben je handig aangelegd, dan zou je kunnen besparen op de huurprijs van een cv ketel bij Feenstra door een deel van de werkzaamheden zelf te doen. Je zou ervoor kunnen kiezen om de oude cv ketel zelf weg te halen en af te voeren naar de gemeentewerf voordat Feenstra de nieuwe cv ketel komt installeren. Je spaart ongeveer een uur werk uit en die winst zie je terug in de maandtermijn. Die wordt iets lager.
  • Als je niet handig bent. Ben je niet zo handig aangelegd, dan laat je al het werk uitvoeren door de installateur van Feenstra. Je betaalt dan het volledige bedrag, maar je hebt geen omkijken meer naar de werkzaamheden.
  • Als je een beetje handig bent. Ben je een beetje handig aangelegd en wil je iets minder betalen aan maandelijkse termijnen, dan zou je ervoor kunnen zorgen dat het looppad naar de cv ketel alvast is leeggeruimd zodat de installateur snel aan het werk kan gaan. Je zou ook de rommel in het ketelhok alvast kunnen wegruimen zodat er snel met de installatie kan worden begonnen. Je spaart ongeveer een half uur werk uit. Dat is een bedrag wat je terug ziet op de factuur bij de maandtermijnen.

Hoe is het prijskaartje samengesteld

Hoeveel jij betaalt voor de huur van een cv ketel bij Feenstra is afhankelijk van keuzes die je maakt. We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Via welke organisatie huur jij je cv ketel. Ga jij een cv ketel huren bij Nefit, dan krijg je te maken met een collectiviteitskorting. De ene organisatie zal een hogere korting weten te bedingen dan de andere organisatie. Het is dus een kwestie van vooraf goed vergelijken voordat je een huurcontract afsluit.
  • Keuze 2: Welk rendement wil jij huren. Wanneer je een cv ketel gaat huren komt er een stuk rendement om de hoek kijken. Het kan zijn dat je een solo ketel wil gaan huren. Dit is een ketel die je gebruikt in combinatie met één of meerdere boilers in je huis. Het is dan een goedkope cv ketel, en die is vaak verantwoordelijk voor de vanaf-prijs. Wil je een HR ketel of een HRe ketel, dan zal je meer per maand moeten betalen. Je krijgt echter wel een hoger rendement en dat zie je terug in je verbruiksnota van het energiebedrijf.
  • Keuze 3: Welk comfort heb je nodig. Heb je een ketel nodig voor het verwarmen van tapwater maar wil je tegelijkertijd kunnen douchen en een bad vullen? Dan heb je een ketel nodig met een hoge mate van comfort. Heb je echter een ketel nodig die één taak tegelijk aan kan zoals het verwarmen van water voor de afwas of de douche, dan kan je het af met een lagere mate van comfort. Deze ketels zijn goedkoper wanneer het aankomt op de maandtermijn.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de kosten van een cv ketel huren bij Feenstra door offertes op te vragen. Dat doe je via één muisklik op onderstaande button. Je vraagt dan direct meerdere vrijblijvende offertes op die je vrijblijvend met elkaar kan vergelijken. Het vergelijken van deze offertes kan jou een voordeel tot wel 30 procent opleveren.