Cv ketel huren of kopen

Als woningbezitter krijg je te maken met onverwachte kostenposten. Het kan zomaar gebeuren dat je wasmachine het begeeft. Samen met de wasmachine sneuvelt ook de wasdroger. En als overmaat van ramp begeeft dan ook de cv ketel het wanneer het net winter begint te worden. Het zijn allemaal kostbare aangelegenheden om te moeten bekostigen. Gelukkig is het mogelijk om een cv ketel te huren in plaats van te kopen. We hebben voor jou gekeken naar de voor- en nadelen van het huren of kopen van een cv ketel.

Wat houdt een cv ketel huren in

Als je een cv ketel gaat huren krijg je te maken met een kostenpost die over de huurperiode wordt uitgesmeerd. Je huurt een cv ketel die wordt geïnstalleerd en onderhouden. Daar staat een totaalprijs tegenover. Die prijs bepaalt hoe hoog of hoe laag de huur per maand in totaal wordt. Voor het huren van een cv ketel wordt een vanaf prijs berekend op de website. Dat is de prijs in het meest gunstige geval. Die vanaf prijs die op de website wordt genoemd ligt vaak tussen de 22 en 20 euro per maand. Hoe lang je de cv ketel huurt bepaal je zelf. De huurtijd van een cv ketel is echter wel bepalend voor het maandelijkse huurbedrag. Huur je een ketel voor een korte periode, dan moeten de vaste kosten zoals het installeren wel worden meebetaald. Je betaalt dan ook veel meer per maand. Huur je een cv ketel voor een lange periode, dan zullen de kosten per maand automatisch lager zijn.

Wat houdt een cv ketel kopen in

Een cv ketel kan je uiteraard ook gewoon kopen. Vaak doe je dit bij dezelfde leverancier als wanneer je de ketel gaat huren. Je koopt dan een cv ketel maar daarnaast krijg je te maken met een kostenpost voor de installatie van de cv ketel. Dit is namelijk voor de installateur een halve dag werk. In combinatie met het benodigde materiaal – wat een behoorlijk deel van de rekening omvat – komt dit neer op een bedrag wat tussen de 600 en 800 euro komt te liggen. Je betaalt in dat geval dus voor de ketel een prijs die vanaf ongeveer 800 euro ligt en voor de installatie een bijna navenant bedrag. Dat is een bedrag wat niet zomaar iedereen klaar heeft staan op een spaarrekening.

Het voordeel van een cv ketel huren

Ga je een cv ketel huren, dan word je technisch gezien nooit de eigenaar van de cv ketel. Dat klinkt als een nadeel maar de vraag is of dat ook zo is. Als eigenaar ben je namelijk ook verantwoordelijk voor het onderhoud van de cv ketel. Als er wat kapot gaat of als er een onderhoudsbeurt moet worden uitgevoerd neem je contact op met de verhuurder van de cv ketel. Die zorgt er dan op zijn beurt voor dat er iemand langs komt die voor het onderhoud of de reparatie zorgt. Je huurt dus niet alleen het apparaat, maar ook alle service die er verder bij komt kijken. Met een beetje geluk zal je nooit een dag zonder cv ketel zitten.

Het voordeel van een cv ketel kopen

Heb jij geld gespaard voor een nieuwe cv ketel, dan kan je deze gewoon kopen wanneer de oude kapot gaat. Je kan dan een cv ketel met een hoog rendement kiezen. In dat geval kan je gelijk vanaf het moment waarop je oude cv ketel is geïnstalleerd gaan besparen op je energierekening. Je hoeft geen rekening te houden met de maandelijkse afschrijving van de huur van een cv ketel.

Het nadeel van een cv ketel huren

Een cv ketel die je huurt wordt nooit jouw eigendom. Het aantal huurtermijnen is dan ook niet te vergelijken met de aanschafprijs van een nieuwe. Is de cv ketel die je hebt gehuurd aan het eind van zijn levensduur? In dat geval zal je een nieuwe cv ketel moeten gaan huren. Het geld wat je anders maandelijks apart had gezet op een spaarrekening voor een nieuwe cv ketel heb je nu betaald aan huur.

Het nadeel van een cv ketel kopen

Een cv ketel kopen heeft voordelen – de ketel is van jou – maar ook nadelen. Het grote nadeel is wel dat je zelf verantwoordelijk bent voor het onderhoud en de reparaties aan je cv ketel. Je zal zelf een contract voor het onderhoud moeten afsluiten wanneer je een cv ketel gaat kopen. Daar zijn per jaar ook kosten aan verbonden.

Offertes opvragen

Het kan zijn dat je na het lezen van deze informatie nog twijfelt tussen het kopen of huren van een cv ketel. In dat geval is het heel verstandig om offertes op te gaan vragen. Dit kan je doen via één muisklik op de onderstaande button. Je ontvangt dan direct vrijblijvend meerdere offertes waar jij je voordeel mee kan doen. Het voordeel wat je hebt door het vergelijken van de offertes kan oplopen tot wel 30 procent.