Cv ketel huren huurwoning

De cv ketel is het kloppende hart van je woning. De cv ketel is een grootverbruiker wanneer het aankomt op het gebruik van aardgas. Je gebruikt de cv ketel om je warme tapwater mee te krijgen en daarnaast gebruik je de cv ketel om mee te douchen en om het binnenshuis aangenaam warm te krijgen. In elk huis zit een cv ketel, zowel in een huurhuis als in een koophuis. Je zou denken wanneer je in een huurwoning zit dat je geen keuze hebt voor de cv ketel. Dit blijkt niet zo te zijn. We keken voor jou naar de mogelijkheden om een cv ketel te huren in een huurwoning.

Mag je zomaar een eigen cv ketel huren in een huurwoning

Wanneer je in een huurwoning trekt teken je een huurcontract. Daar staan een behoorlijk aantal voorwaarden in waar jij je als huurder aan hebt te houden. Een van die voorwaarden is dat je de woning weer in oude staat achterlaat wanneer je verhuist naar een ander huis. Wat er tussentijds met de spullen in je woning gebeurt staat niet ter discussie. Het is dan ook als huurder jouw goed recht om een andere cv ketel te laten plaatsen in je huurwoning. Je moet dan wel op een aantal zaken letten. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Bewaar je oude cv ketel. Het feit dat jij je woning in de oorspronkelijke staat moet achterlaten zorgt ervoor dat je de oude cv ketel die in je huis zat zal moeten bewaren. Je mag immers niet de toekomstige huurder met jouw gehuurde cv ketel opzadelen. Je zal dus voordat je gaat verhuizen de oude cv ketel weer moeten laten terug plaatsen in je woning. Zorg ervoor dat de einddatum van het huurcontract klopt met de verhuisdatum uit je oude woning.
  • Een cv ketel regelen via de verhuurder. Op het moment dat de oude cv ketel in je huurhuis aan het eind van de levensduur is gekomen kan je zelf contact opnemen met de verhuurder. Deze zal in dat geval voor een andere cv ketel moeten zorgen. Wat er vervolgens gebeurt is dat je meer huur gaat betalen. Je wooncomfort gaat immers omhoog en de bijbehorende huurprijs zal dus ook stijgen. Je betaalt de nieuwe cv ketel dus eigenlijk per maand terug aan de verhuurder. Houd de hoogte van de huurstijging goed in de gaten.
  • Een cv ketel zelf regelen. Is je oude cv ketel aan het eind van de levensduur gekomen en moet deze worden vervangen, dan kan je er ook voor kiezen om zelf de cv ketel te laten vervangen. Denk er dan wel aan dat je nog minimaal een jaar in je huurwoning blijft wonen. Dit is namelijk de minimale contractduur die nodig is bij de huur van een cv ketel. Je betaalt dan bovenop je huur van je woning een bepaald bedrag per maand voor de huur van de cv ketel. Dit bedrag is in veel gevallen lager dan de huurverhoging die je anders had betaald.
  • Let op het rendement van de cv ketel. Ga je een cv ketel huren, let dan heel goed op het rendement wat erbij hoort. Je gaat immers een bedrag aan huur extra betalen bovenop de huur van je woning. Dit doe je uiteraard om het terug te zien in je verdere vaste lasten. Je wil natuurlijk minder gaan betalen aan het energiebedrijf. Het is dan ook goed om een cv ketel met een hoog rendement te gaan huren.
  • Let op de minimale huurtermijn van de cv ketel. Veel leveranciers hebben een minimale huurtermijn wanneer je een cv ketel gaat huren. In veel gevallen is die een jaar. Je hebt echter ook leveranciers die een langere termijn van bijvoorbeeld 10 jaar aanhouden. Ga jij binnen 3 jaar uit je woning, dan zou je dus nog 7 jaar moeten huur betalen voor een cv ketel die je zelf niet eens meer gebruikt. Vergelijk dus altijd de kleine lettertjes bij een huurcontract.
  • Als jij in een huurwoning trekt met een huurketel. Ga jij in een huurwoning wonen en heeft de oude huurder van de woning een gehuurde cv ketel erin laten zetten, dan hoef jij deze niet over te nemen. Kijk van tevoren wat de zaken zijn die je overneemt en wat de kosten ervan zijn. Staat er niks vermeld over een cv ketel, dan hoef je ook niks over te nemen.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Woon jij in een huurwoning en wil je een cv ketel gaan huren? In dat geval wil je zeker weten niet teveel betalen. Het is dan een goed idee om offertes op te vragen. Dat doe je met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt direct meerdere offertes op die je vrijblijvend kan vergelijken. Het vergelijken van deze offertes levert je een voordeel tot wel 30 procent op.