Cv ketel huren koopwoning

De cv ketel is één van de belangrijkste onderdelen van je woning. Het is het apparaat wat verantwoordelijk is voor warm tapwater op meerdere punten in je woning. Daarnaast is het een apparaat wat zorgt voor warme radiatoren in de winter. Een cv ketel is een apparaat wat wordt geproduceerd om een bepaalde levensduur te hebben. Doorgaans doe je ongeveer 12 tot 15 jaar met een cv ketel. Is de cv ketel in je koopwoning aan het eind van zijn levensduur gekomen, dan zal je een andere moeten kopen. Heb je hier niet het geld voor, dan kan je altijd kiezen om een cv ketel te huren in je koopwoning.

Jij betaalt dus jij bepaalt

Een cv ketel in een koopwoning huren klinkt onwaarschijnlijk maar dit is absoluut niet zo. Feit is dat de woning helemaal van jou is. Jij betaalt de hypotheek dus jij bepaalt wat er met de woning gebeurt en met alles wat erin staat. Wil jij een cv ketel die je in één keer betaalt dan is dat goed. Wil je echter een cv ketel die je huurt, dus die je in gedeeltes betaalt, dan is dat ook prima. In één keer een groot bedrag op tafel leggen of een groot bedrag in etappes betalen; het is aan jou waar de voorkeur naar uit gaat.

Hoe kies je een verhuurder voor een cv ketel

Ga jij een cv ketel huren, dan zal je op zoek moeten gaan naar een verhuurder. Je kan dit uiteraard doen door via een zoekmachine op je computer te zoeken naar verhuurders van cv ketels. Je kan echter ook kijken naar verhuurders van cv ketels in je eigen netwerk. We hebben het dan bijvoorbeeld over je eigen energieleverancier. Veel energieleveranciers werken samen met een verhuurder van cv ketels. Je kan ook kiezen voor bijvoorbeeld een verhuurder van cv ketels die met een belangenorganisatie van koopwoningeigenaren samen werkt. Je kan het beste kijken en vergelijken waar je het minste voor de beste cv ketel betaalt.

Mag je bij een andere energieleverancier een cv ketel huren

Ben jij klant bij een energieleverancier die niet aan de verhuur van cv ketels doet, dan is er geen probleem. Je mag namelijk bij iedere willekeurige leverancier een cv ketel gaan huren. Is dat een energieleverancier waar jij geen klant bij bent, dan is dat ook mogelijk. Je bent namelijk vrij in je keuze. Een energieleverancier waar jij geen klant van bent mag jou ook niet verplichten om je energie bij hun af te nemen.

Kijk naar voordeelacties

Woon je in een koopwoning, dan heb je behoorlijk wat uitgaven. Het is dan ook helemaal niet zo onverstandig om de voordeelacties van cv ketel verhuurders te vergelijken. Er zijn verhuurders die jou als extraatje een slimme thermostaat aanbieden. Dit is een apparaat ter waarde van ongeveer 150 euro. Het kan jou een behoorlijk voordeel op je stookgedrag opleveren. Je kan ook een korting krijgen van een andere energieleverancier wanneer je wel overstapt en tegelijkertijd een cv ketel gaat huren bij hun. Of dat de moeite waard is zal je zelf moeten uitrekenen. Je wil natuurlijk niet meer gaan betalen op maandbasis voor je energierekening en je cv ketel bij elkaar.

Hoeveel kost een cv ketel huren

Ga je een cv ketel huren, dan is het goed om te weten hoeveel je ongeveer gaat betalen per maand. We hebben de kosten voor je op een rijtje gezet.

 

Welk product of dienst wil je afnemen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Cv ketel huren, inclusief installatie, montage, arbeidsloon, BTW en onderhoudscontract Per maand Vanaf 22 euro

 

Hoe is het prijskaartje van een cv ketel huren opgebouwd

Ga je een cv ketel huren, dan betaal je hier een prijs voor. Die is opgebouwd aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Welk comfort wil je. Een cv ketel is er in diverse soorten en modellen. Welke jij kiest heeft te maken met het comfort wat je wil hebben. Wil jij een ketel hebben die functioneert in samenwerking met één of meerdere boilers, dan heb je een solo ketel nodig. Deze is niet zo heel duur vergeleken met een combi model. Dit model zorgt er voor dat je warm douchewater hebt en dat je tegelijkertijd warm tapwater hebt in je huis. Wil je een ketel die en warm water, en een warme douche, en tegelijkertijd een warm bad kan leveren, dan heb je een ketel met een hoog comfort nodig.
  • Keuze 2: Uit hoeveel man bestaat je huishouden. Een één of twee persoonshuishouden vergt minder prestatie van je cv ketel dan een meerpersoonshuishouden met kinderen. De grootte van je huishouden bepaalt dus het vermogen van je cv ketel. Een hoger vermogen betekent een duurdere cv ketel en dus een hogere huurprijs per maand.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de huur van een cv ketel in je koopwoning door offertes op te vragen. Dat doe je heel eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt dan direct meerdere vrijblijvende offertes op die je mag vergelijken. Het vergelijken hiervan kan je een voordeel tot wel 30 procent opleveren.