CV ketel leasen

Een cv ketel is een waardevol onderdeel van je huis. Het is een deel van het kloppende technische hart van je huis. Met een cv ketel zorg jij ervoor dat je warm tapwater hebt op alle plekken van je huis. Ook het verwarmen van je huis middels de radiatoren verloopt via de cv ketel. Wanneer je oude cv ketel aan vervanging toe is kom je voor een keuze te staan. Je kan ervoor kiezen om een cv ketel te vervangen via de koop van een nieuwe of je kan een cv ketel leasen. We hebben voor je gekeken naar de kosten van het leasen van een cv ketel en kwamen tot de volgende bevindingen.

Hoeveel kost een cv ketel leasen

Leasen is een financieringsmethode die in ons land eigenlijk steeds meer terrein wint. Je koopt als het ware op afbetaling. Een cv ketel wordt in je huis geïnstalleerd en vanaf dat moment betaal je maandelijks een bedrag voor de lease van je cv ketel. Je betaalt een deel aflossing, maar daarnaast betaal je voor de service op je cv ketel. Dit doe je 12 en een halve maand. Daarna is de cv ketel jouw eigendom. Je hebt hem afbetaald. We keken voor jou naar de prijs van een lease cv ketel.

 

Welk product of dienst wil je afnemen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Lease van een cv ketel, exclusief installatie maar inclusief onderhoud en service kosten Per maand, op basis van een 12,5 jaar lopend contract Vanaf 25 euro per maand.
Lease van een cv ketel, inclusief installatie, onderhoud en service Per maand, op basis van een 12,5 jaar lopend contract Vanaf 30 euro per maand.

 

  • Als je een aanbetaling wil doen. Heb je een gedeelte apart staan om een aanbetaling te doen op je cv ketel, dan kan je ervoor kiezen om de installatie van de lease cv ketel zelf te betalen. Je betaalt dan afhankelijk van de ketel een prijs tussen 600 en 800 euro in één keer. De rest van de kosten van de cv ketel zelf betaal je per maand gedurende de looptijd van je leasecontract.
  • Als je geen aanbetaling kan doen. Heb jij geen spaargeld voor het vervangen van je cv ketel, dan kan je iedere maand een deel van de installatiekosten voldoen. Je betaalt dan een paar euro per maand meer, maar voor die prijs krijg je het hele pakket. Je krijgt dan dus de lease van de cv ketel maar ook de installatie. Wanneer je bedenkt dat een installateur vaak een halve dag bezig is met de installatie van de cv ketel en dat er waarschijnlijk een nieuw rookkanaal moeten worden aangelegd snap je waar die hoge prijs vandaan komt.

Hoe is het prijskaartje van een cv ketel leasen samengesteld

Hoeveel je betaalt voor het leasen van een cv ketel bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Welk merk cv ketel ga je leasen. Er is een heel ruime keuze in cv ketels. De prijs die je voor een cv ketel betaalt hangt vaak samen met het merk. Je hebt merken die de naam hebben dat ze een heel lange levensduur hebben. Deze ketels hebben echter ook het hoogste kostenplaatje. Ga je een dergelijke ketel leasen, dan betaal je per maand wel meer, maar na de lease periode van 12,5 jaar heb je nog een heel lange tijd plezier van je lease cv ketel. Koop je een ketel die erom bekend staat dat hij korter, dus tot ongeveer 13 a 15 jaar, meegaat, dan zal je vlak na het beëindigen van de leaseperiode een andere cv ketel moeten gaan kopen of leasen.
  • Keuze 2: Wat is de samenstelling van je huishouden. Heb je een klein huishouden van één of twee personen, dan kan je volstaan met een eenvoudige cv ketel met een laag vermogen. De cv ketel zal minder intensief worden gebruikt dan in een groot huishouden waar ook één of meerdere kinderen aanwezig zijn. Een eenvoudige cv ketel kost minder aan lease kosten per maand dan een luxueuzere cv ketel.
  • Keuze 3: Welk vermogen wil je. Ga je een cv ketel leasen, dan komt altijd de vraag welk vermogen je wil hebben. Hier komt een bepaalde berekening bij om de hoek kijken. Hoe groter je huis, hoe hoger het vermogen wat de cv ketel moet hebben. Je wil immers het hele huis goed warm krijgen en door het hele huis heen snel warm tapwater hebben. Een ketel die dat kan leveren zal duurder zijn in de aanschaf en dus ook in de leaseprijs dan een ketel die een lager vermogen heeft.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de kosten van het leasen van een cv ketel door offertes op te vragen. Dit doe je heel eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt dan direct vrijblijvend meerdere offertes op die je met elkaar kan vergelijken. Het vergelijken van de offertes kan je een voordeel van wel 40 procent opleveren.