Cv ketel huren vergelijken

Het is een situatie waar jij je vast in kan vinden. Je hebt al jaren lang dezelfde cv ketel op je zolder staan. Dan begint het winter te worden. Op de eerste winterse dag geeft je cv ketel er de brui aan. Je huurt een monteur en die concludeert dat jouw cv ketel aan het einde van zijn levensduur is aangekomen. Het is tijd voor een nieuwe ketel. Helaas is je spaargeld op. Je hebt dus geen cv ketel meer maar ook geen geld voor een nieuwe. In dat geval kan een cv ketel huren een oplossing zijn.

Hoe kan ik een cv ketel huren

Een cv ketel huren is een optie die je bij de meeste energieleveranciers kan kiezen. De ene leverancier biedt een pakket aan wat nog mooier lijkt dan dat van een andere energie leverancier. Een enkeling uitgezonderd die in zijn gegevens niet rept over het huren van een cv ketel. Die heeft zijn prioriteiten elders liggen. Er is een groot stuk wildgroei ontstaan op het gebied van de verhuur van cv ketels. Wij namen een aantal plekken voor je onder de loep om een cv ketel te huren. We keken naar de zaken waar je rekening mee moet houden.

Welke leverancier kies je

Een cv ketel huren kan je waarschijnlijk bij je eigen energieleverancier doen. Je krijgt dan te maken met de vertrouwde klantenservice van je eigen energieleverancier. Deze kan precies zien hoeveel jij op jaarbasis gebruik maakt van je cv ketel. Dit is in je voordeel bij het maken van een keuze voor een cv ketel. Het hoeft echter niet zo te zijn dat je eigen energieleverancier ook direct de goedkoopste is. Het loont vaak om verder te kijken bij andere leveranciers van cv ketels om te vragen naar de mogelijkheden van verhuur. Offertes opvragen is op dat moment een heel goede optie.

Wie komt de ketel bij je installeren

Verhuurders van cv ketels werken doorgaans met zogeheten onderaannemers. Dit zijn bedrijven die de cv ketel die aan jou is verhuurd komen installeren. Wat opvalt in dit geheel is dat het vaak dezelfde grote bedrijven zijn die worden ingehuurd om de cv ketel te installeren. Wanneer je goed oplet op de site van de verhuurder zie je dat je wordt doorgestuurd. Vaak is dit naar hetzelfde bedrijf toe. De prijs is niet altijd hetzelfde. Het is maar net wat er is afgesproken met de leverancier.

Wat zit er bij de huurprijs inbegrepen

Het is goed om te kijken wat er bij de diverse leveranciers van cv ketels bij de huurprijs zit inbegrepen. De ene leverancier kan wel met een veel lagere prijs aankomen dan de andere. Je zal dan goed moeten kijken hoe dit komt. Soms zit er een controle bij je cv ketel in het contract. Die controle wordt met een bepaalde frequentie uitgevoerd.

  • Een controle die eens per jaar wordt uitgevoerd en waarbij jij niets hoeft te betalen voor de onderdelen die gebruikt moeten worden bij een klein herstel is een mogelijkheid.
  • Een controle waarbij eens in de twee jaar naar jouw ketel wordt gekeken en waarbij je betaalt voor de onderdelen die gebruikt moeten worden komt goedkoper uit dan het eerste pakket.

Welk extraatje krijg je

Leveranciers van cv ketels zijn doorgaans goed in het voor zich winnen van klanten. Wanneer men jou als klant voor zich wil winnen met het huren van een cv ketel staat daar vaak een leuk cadeautje tegenover. Je mag dan bijvoorbeeld denken aan een slimme thermostaat om te besparen op je gasverbruik. De prijs van een slimme thermostaat – 150 euro – wordt dan kwijtgescholden. In werkelijkheid zit deze prijs bij het huurbedrag in gecalculeerd. Helemaal gratis zal je het nooit krijgen.

Welk type cv ketel ga je huren

Op de website van een cv ketel verhuurder staat altijd een prijs vermeld die je ongeveer als vanaf-prijs gaat betalen. Het is altijd goed om dat te kijken naar het type cv ketel wat je krijgt voor die prijs. Zie je een wel heel lage prijs staan, dan is de kans groot dat de prijs van een solo ketel is vermeld. Dit is een ketel die het alleen maar goed doet wanneer je één of meerdere boilers in je huis hebt hangen. Is dit niet het geval, dan heb je geen warm water om af te wassen terwijl er iemand onder de douche staat. Je moet dus altijd twee gelijkwaardige ketels van verschillende bedrijven met elkaar vergelijken.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Wil jij een cv ketel gaan huren, dan is het een goed idee om van tevoren inzicht te hebben in de prijzen van leveranciers. Je kan dan ook het beste offertes opvragen. Dit doe je heel simpel met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt dan direct meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan voor jou oplopen tot wel 30 procent.